Πήρα την πρωτοβουλία να γράψω αυτό το άρθρο επηρεασμένος απο την πτώση της House σκηνής στην Ελλάδα και την άνοδο της RnB / Trap / Hip Hop. Σαν clubber και εγώ στην εφηβεία μου και κατόπιν dj, επέλεξα κάποια τραγούδια ”θρυλικά House” που άκουσα, χόρεψα αλλά και έπαιξα…

Προβλέπονται πολλά δάκρυα συγκίνησης σε κάθε κλικ

Αυστήρα House και Dance ! Kάποια απο αυτά τα θρυλικά House τα ξέρετε με το “μικρό τους όνομα”. Άλλα, δεν θυμάστε καν πως λέγονται. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν είσαι στην γενιά των 90’s kai 00’s που μεγάλωσε στην καλύτερη εποχή της house & dance μουσικής σκηνής, θα τα ξέρεις όλα και έχεις σίγουρα κουνηθεί στα beats τους.

Κάποια είναι αυθεντικά house κομμάτια, άλλα πλησιάζουν προς την τέκνο και άλλα περισσότερο την ηλεκτρονική μουσική και την τρανς.

Το θέμα είναι ότι ανεξαρτήτως ακριβέστατης μουσικής ταυτότητας, είναι ακριβώς αυτά που άκουγες παντού και πάντα στα πρώτα σου βήματα στα κλαμπς της παραλιακής. Πάμε λοιπόν να βάλουμε ακουστικά και να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο με αυτά τα θρυλικά House.

Είσαι του Spotify ? Απλά πάτα PLAY και συντονίσου στην πιο νοσταλγική λίστα… Είσαι του Youtube ? Πήγαινε παρακάτω και πάτα play στο Youtube Playlist !!!

1. HOG Presents The Groovelines – Got to dance disco

Ή αλλιώς το “Funky disco, funky disco, funky disco”, ωωωωω και μετά χαμός.

2. One more time- Daft Punk

Το άκουγες παντού και πάντα, μέχρι που το σιχάθηκες. Τώρα όμως δεν κυλάει ένα μικρουλάκιτόσο δα δάκρυ νοσταλγίας στο μαγουλάκι σου; Σημείωση: Προφανώς αν πάρουμε μόνο τα tracks των Daft Punk, κάνουμε ολόκληρο cd αφιερωμένο στα 90’s.

3. Funky Green Dogs – Fired Up

Eνα από τα πλέον αγαπημενότερα, καλυτερότερα, κορυφαιότερα όλων των εποχών, από το μακρινό 1996. Το γνωστό “You got me fired up, πουκάμισο, πουκάμισο.”

4. Jaydee – Plastic Dreams 

Είναι ένα από τα κομμάτια που “έστρωσε” το δρόμο για την άνθιση της dance house μουσικής στα μέσα της καλύτερης μουσικής δεκαετίας. Το Plastic Dreams μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί “κλασικό”.

5. DJ Rolando – Knights Of The Jaguar

Οι αναμνήσεις πολλές και δεν μπορείς να πεις άλλα. Σε καταλαβαίνω.

6. Celeda & Danny Tenaglia- Music Is The Answer

Επικό, ανεπανάληπτο, θρυλικό, τι να λέμε τώρα.

7. Delirium- Silence

Ιστορικό κομμάτι που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στα βράδια μας. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια της εποχής που το λες και all time classic.

8. Music sounds better with you- Stardust

Ένα από τα πιο Privilege(d) τραγούδια της λίστας.

9. Wamdue Project – King of My Castle

Πρέπει να υπάρχει λόγος, όντως. Και αυτός λέγεται King Size.

10. Sia – Drink To Get Drunk

Και φυσικά εσύ έκανες αυτό ακριβώς που σε πρόσταζε το τραγούδι.

11. I.D.F.- Kamasutra

Παιδιά, τώρα μιλάμε για τεράστιο χαμό με το που ακουγόταν η πρώτη νότα του Κάμα Σούτρα. Εποχές Destijl στον Ειρηνικό… Για όσους ξέρουν.

12. Deepswing – In The Music

Με μια λέξη: λατρεία.

13. Africanism – Edony (Clap Your Hands)

King Size και όχι μόνο βέβαια. Ένα από τα πιο μελωδικά και πολυπαιγμένα τραγούδια της εποχής. Ακούς εσύ 23χρονε; Ακούω, να λες.

14. Dj Djaimin ft. Jamie – Nothing matters at all

Αν πιεστώ λίγο μπορώ να βάλω και τα κλάμματα στο άκουσμα της πρώτης νότας από αυτό το κορυφαίο  κομμάτι, ένα από τα τελευταία απομεινάρια της μουσικής εποχής μας.

15. Jason Downs – Cherokee ( John Creamer Stephane K remix)

Το αγαπημένο μου το άφησα για το τέλος καθώς μου θυμίζει την εφηβία μου όταν κοπανιόμουν στο Venue… Πρέπει να ήταν το 2003 στη Βάρκιζα όταν και άρχισα να ακολουθώ την dance σκηνή…

 

Δείτε και Ακούστε το Youtube Playlist Πατώντας Πάνω Δεξιά